Affectieschade: wat houdt het in?

Als een naaste van u ernstig gewond raakt of overlijdt, leidt dit tot veel verdriet. In de rechtspraak wordt dit verdriet affectieschade genoemd. Sinds januari 2019 is het voor naasten mogelijk om hiervoor een schadevergoeding te krijgen van de aansprakelijke partij.

ArbeidsletselAdvocaten staat u bij in deze moeilijke tijd. Wij gaan voor u aan de slag om schadevergoeding te verhalen op de aansprakelijke partij.

Wat is affectieschade?

Affectieschade – oftewel immateriële schade – is de schade die naasten van een ernstig gewond of overleden persoon ervaren, in de vorm van leed en pijn. Als erkenning van deze vorm van schade is het mogelijk om hiervoor een schadevergoeding te krijgen. Deze vergoeding kan liggen tussen de €12.500 en €20.000

Wanneer heb ik recht op affectieschade?

U heeft recht op een schadevergoeding als u partner, (stief)kind of (stief)ouder bent van het slachtoffer. Ook moet de gebeurtenis waardoor het slachtoffer gewond raakt of overleden is, veroorzaakt zijn door een ander. En moet het plaatsgevonden hebben na 1 januari 2019.

Tenslotte moet sprake zijn van uitzonderlijk ernstig letsel. Hieronder verstaan we dat het letsel ernstige en blijvende gevolgen heeft voor het functioneren van het lichaam of voor de relatie tussen u en het slachtoffer.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Affectieschade en shockschade

Affectieschade is schade in vorm van verdriet. Shockschade gaat daarentegen over het zien van een ongeval of de sporen daarvan, wat zorgt voor een shock. Voor de psychische schade die u daardoor oploopt kunt u ook een schadevergoeding krijgen.

Als u hulp wilt bij de vergoeding van affectieschade als vorm van smartengeld voor naasten, kunt u terecht bij ArbeidsletselAdvocaten. Wij helpen u graag!

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77