Affectieschade: wat houdt het in?

Als een naaste van u ernstig gewond raakt of overlijdt, leidt dit tot veel verdriet. In de rechtspraak wordt dit verdriet affectieschade genoemd. Sinds januari 2019 is het voor naasten mogelijk om hiervoor een schadevergoeding te krijgen van de aansprakelijke partij.

ArbeidsletselAdvocaten staat u bij in deze moeilijke tijd. Wij gaan voor u aan de slag om schadevergoeding te verhalen op de aansprakelijke partij.

Wat is affectieschade?

Affectieschade – oftewel immateriële schade – is de schade die naasten van een ernstig gewond of overleden persoon ervaren, in de vorm van leed en pijn. Als erkenning van deze vorm van schade is het mogelijk om hiervoor een schadevergoeding te krijgen. Deze vergoeding kan liggen tussen de €12.500 en €20.000

Wanneer heb ik recht op affectieschade?

U heeft recht op een schadevergoeding als u partner, (stief)kind of (stief)ouder bent van het slachtoffer. Ook moet de gebeurtenis waardoor het slachtoffer gewond raakt of overleden is, veroorzaakt zijn door een ander. En moet het plaatsgevonden hebben na 1 januari 2019.

Tenslotte moet sprake zijn van uitzonderlijk ernstig letsel. Hieronder verstaan we dat het letsel ernstige en blijvende gevolgen heeft voor het functioneren van het lichaam of voor de relatie tussen u en het slachtoffer.

Vertel ons wat er is gebeurd

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Affectieschade en shockschade

Affectieschade is schade in vorm van verdriet. Shockschade gaat daarentegen over het zien van een ongeval of de sporen daarvan, wat zorgt voor een shock. Voor de psychische schade die u daardoor oploopt kunt u ook een schadevergoeding krijgen.

Als u hulp wilt bij de vergoeding van affectieschade als vorm van smartengeld voor naasten, kunt u terecht bij ArbeidsletselAdvocaten. Wij helpen u graag!

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt u Arbeidsletsel Advocaten altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten