Overlijdensschade voor nabestaanden

U staat er het liefst niet bij stil, maar wordt er door omstandigheden toe gedwongen. Het overlijden van een familielid of andere geliefde door een ongeluk. Onverwachts wordt iemand weggerukt uit het leven. Dat is natuurlijk emotioneel ontzettend zwaar, maar heeft ook praktische consequenties.

Overlijdensschade voor nabestaanden kan u naast emotioneel ook financieel raken. Er moeten kosten worden gemaakt als iemand overlijdt en daarnaast valt er soms inkomen weg. Een schadevergoeding na overlijden is mogelijk als er sprake is van aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld een werkgever die onvoldoende gezorgd heeft voor een veilige werkplek. Of een automobilist die een verkeersongeval heeft veroorzaakt doordat hij zich niet aan de verkeersregels hield.

Vertel ons wat er is gebeurd

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Vergoeding overlijdensschade

Letselschade na overlijden is in de wet anders geregeld dan zonder overlijden. De nabestaande die (financieel) werd onderhouden door de overledene, heeft recht op vergoeding van dit weggevallen (financiƫle) onderhoud. Dit kan gaan om de weggevallen bijdrage in de vaste lasten zoals hypotheek of huur, nutsvoorzieningen, studiekosten van de kinderen, maar ook onderhoud in natura zoals het doen van het huishouden.

Simpel gezegd: u en anderen die (deels) financieel afhankelijk waren van de overledene, moeten hetzelfde kunnen blijven betalen als daarvoor. Dat houdt soms in dat er een complexe berekening moet worden gedaan. Maar ArbeidsletselAdvocaten helpt bij het vaststellen van de werkelijke schade, inclusief toekomstige inkomstenderving.

Daarnaast kan een nabestaande recht hebben op smartengeld in de vorm van vergoeding voor affectieschade.

Een vergoeding van overlijdensschade betekent voor nabestaanden natuurlijk niet dat hun leed verdwijnt. Maar het lost wel een hoop praktische problemen op. En het biedt u hopelijk de ruimte om het wegvallen van uw geliefde te verwerken en de draad weer op te pakken.

Wie is er aansprakelijk?

We spreken van aansprakelijkheid als het overlijden (mede) de schuld is van iemand anders. Daarmee bedoelen we iets anders dan schuld in strafrechtelijke zin. Het kan dus zijn dat iemand geen strafbaar feit pleegt, maar wel aansprakelijk is. Veel nabestaanden realiseren zich dan ook niet direct dat vergoeding van overlijdensschade mogelijk is. De aansprakelijke partij kan zowel een persoon zijn, als een bedrijf of organisatie.

Wie kan een schadevergoeding na overlijden krijgen?

De kring van nabestaanden die gerechtigd zijn tot vergoeding van letselschade bij overlijden, is beperkt. Het gaat om de volgende (familie)relaties:

  • Partner (getrouwd, geregistreerd partnerschap of samenwonend)
  • (Minderjarige) Kinderen
  • Ouders

* Andere bloed- of aanverwanten die in hun levensonderhoud werden voorzien en/of met de overledene in gezinsverband samenwoonden

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt uĀ Arbeidsletsel AdvocatenĀ altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Neem contact op met ArbeidsletselAdvocaten

Heeft u te maken met overlijdensschade voor nabestaanden of denkt u dat er iemand aansprakelijk is voor het overlijden van uw naaste? Neem dan gerust contact met ons op en wij kijken met u naar de situatie.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten