Geweld of intimidatie

PTSS door geweld, intimidatie of ongeval

Het aantal mensen dat in het werk met geweld en intimidatie wordt geconfronteerd is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Vooral bij bedrijven in de dienstverlening en bij de overheid krijgen werknemers te maken met agressief of intimiderend gedrag door klanten of bezoekers. Geweld en intimidatie kunnen functioneringsproblemen, gezondheidsklachten en verzuim tot gevolg hebben.

Een ‘moderne’ ziekte is de Posttraumatische stress-stoornis (PTSS) dat kan optreden na een (opeenstapeling van) ernstige traumatische gebeurtenis(sen). Niet voor niets komt PTSS als beroepsziekte onder andere voor bij personeel van hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulancepersoneel, bij personeel uit de publieke sector zoals baliemedewerkers of veiligheidsemployees en in de gezondheidszorg.

PTSS leidt tot klachten als herbeleving van (delen) van het trauma, vermijding van aan het trauma gerelateerde personen of situaties en verhoogde prikkelbaarheid, concentratieproblemen, woede uitbarstingen en schrikachtigheid.

Een posttraumatische stress-stoornis ontstaat ook nogal eens ten gevolge van een traumatisch ongeval. Dit ongeval leidt dan niet alleen tot lichamelijk letsel maar ook tot ernstige psychische klachten en beperkingen. Een PTSS geeft in zo’n situatie vaak meer gezondheidsschade dan het fysieke letsel. Vaak genoeg heeft PTSS een langdurige periode van aantasting van uw arbeidsvermogen, en daarmee arbeidsongeschiktheid, tot gevolg, met alle negatieve financiële consequenties van dien.

Vertel ons wat er is gebeurd

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Financiële schade verhalen

Onze advocaten nemen het graag op zich om uw financiële schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Daarnaast beschikt ArbeidsletselAdvocaten over een netwerk van velerlei disciplines die u en uw familie kunnen ondersteunen bij het oplossen en reguleren van de vele problemen waar u tegen aanloopt. En onze advocaten beschikken over de kennis om u te helpen in het woud van regelgeving van allerhande overheidsvoorzieningen zoals WMO en AWBZ.

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt u Arbeidsletsel Advocaten altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten