Geweld of intimidatie

PTSS door geweld, intimidatie of ongeval

Het aantal mensen dat in het werk met geweld en intimidatie wordt geconfronteerd is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Vooral bij bedrijven in de dienstverlening en bij de overheid krijgen werknemers te maken met agressief of intimiderend gedrag door klanten of bezoekers. Geweld en intimidatie kunnen functioneringsproblemen, gezondheidsklachten en verzuim tot gevolg hebben.

Een ‘moderne’ ziekte is de Posttraumatische stress-stoornis (PTSS) dat kan optreden na een (opeenstapeling van) ernstige traumatische gebeurtenis(sen). Niet voor niets komt PTSS als beroepsziekte onder andere voor bij personeel van hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulancepersoneel, bij personeel uit de publieke sector zoals baliemedewerkers of veiligheidsemployees en in de gezondheidszorg.

PTSS leidt tot klachten als herbeleving van (delen) van het trauma, vermijding van aan het trauma gerelateerde personen of situaties en verhoogde prikkelbaarheid, concentratieproblemen, woede uitbarstingen en schrikachtigheid.

Een posttraumatische stress-stoornis ontstaat ook nogal eens ten gevolge van een traumatisch ongeval. Dit ongeval leidt dan niet alleen tot lichamelijk letsel maar ook tot ernstige psychische klachten en beperkingen. Een PTSS geeft in zo’n situatie vaak meer gezondheidsschade dan het fysieke letsel. Vaak genoeg heeft PTSS een langdurige periode van aantasting van uw arbeidsvermogen, en daarmee arbeidsongeschiktheid, tot gevolg, met alle negatieve financiële consequenties van dien.

Dit vertellen klanten over ons:

Bekijk alle reviews

Financiële schade verhalen

Onze advocaten nemen het graag op zich om uw financiële schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Daarnaast beschikt ArbeidsletselAdvocaten over een netwerk van velerlei disciplines die u en uw familie kunnen ondersteunen bij het oplossen en reguleren van de vele problemen waar u tegen aanloopt. En onze advocaten beschikken over de kennis om u te helpen in het woud van regelgeving van allerhande overheidsvoorzieningen zoals WMO en AWBZ.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77