Medische fout, en nu? 

Als u in het ziekenhuis of door een arts wordt behandeld, hoopt u natuurlijk dat alles goed gaat. Maar soms kan het misgaan door een medische fout. Ziekenhuis of arts kunnen bijvoorbeeld een verkeerde diagnose stellen, verkeerde medicijnen geven, of een implicatie over het hoofd zien. Dat is niet fijn, zeker omdat u juist zorg inschakelt om beter te worden.

Een medische misser kan veel schade veroorzaken. Het kan zowel fysiek, mentaal als financieel een zware last voor u zijn. Wij kunnen u helpen met een schadevergoeding.

Gevolgen medische fout

De gevolgen van een medische fout kunnen groot zijn. U kunt voor een korte of lange periode last hebben van de gezondheidsschade die u heeft opgelopen. In het uiterste geval kan een medische misser zelfs leiden tot overlijden.

Het letsel is vaak niet alleen fysiek, ook mentaal kan een fout gevolgen hebben. Een medische misser kan ervoor zorgen dat u angst ervaart, of dat u moet leven met het idee dat u een diagnose hebt, zonder dat daar sprake van is. Voor zowel fysieke als mentale schade kunt u een claim tot schadevergoeding indienen.

Medische fout aanklagen

Als u te maken heeft met een medische fout, wilt u waarschijnlijk het ziekenhuis of de arts aanklagen en aansprakelijk stellen. Dit kan, maar is niet altijd eenvoudig. Bij een medische behandeling kunnen zich complicaties voordoen, die niet te wijten zijn aan de arts. Het menselijk lichaam is soms onvoorspelbaar en onberekenbaar, waarbij zelfs de meest ervaren arts niks kan doen.

Daarnaast leert de ervaring dat artsen en ziekenhuizen het vaak erg moeilijk vinden om fouten toe te geven. Maar ook dan heeft u nog steeds recht op een zorgvuldige behandeling. Zonder medische fout of misser. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in medische fouten en helpen u graag om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Dit vertellen klanten over ons:

Bekijk alle reviews

Aansprakelijkheid ziekenhuis

Een arts of het ziekenhuis moet zorgen voor een zorgvuldige behandeling en moet u vooraf voorlichten over de risico’s. Als dit niet gebeurt, zijn zij aansprakelijk voor de schade door de medische fout. Advocaat en medisch adviseur kunnen u helpen met vaststellen of er sprake is van een medische fout en aansprakelijkheid. Bij ArbeidsletselAdvocaten schakelen we altijd een medisch adviseur in. Dit kan een orthopedisch chirurg zijn, een neuroloog, internist, etc. Uw medisch dossier wordt dan opgevraagd en zorgvuldig beoordeeld. U kunt na een medische fout schadevergoeding krijgen van de aansprakelijke partij.

Smartengeld na medische fout

Wij helpen u in het lastige gevecht met ziekenhuis, arts en hun verzekeraar(s) bij medische missers. Schadevergoeding is namelijk waar u recht op heeft. Samen met een medisch adviseur bekijken we uw medische dossier om vast te stellen wie aansprakelijk is en wat uw recht is op schadevergoeding. Medische fouten en vergoedingen vragen om een gespecialiseerd netwerk. Bij ArbeidsletselAdvocaten kunnen we dit bieden.

Advocaat medische fouten

Voor juridische hulp bij een medische misser kunt u terecht bij een letselschade advocaat. Medische fouten vallen onder de expertise van ArbeidsletselAdvocaten. Onze advocaten staan dan ook klaar om u te helpen.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 0800 - 220 2200 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een letselschade advocatenkantoor in Tilburg. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Ons team begrijpt dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart van Noord-Brabant. Voor cliënten uit de regio komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw rechtvaardige compensatie te claimen.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten