Bedrijfsongeval

Als u tijdens uw werk letsel oploopt, noemen we dit een bedrijfsongeval. Dagelijks bevinden miljoenen werknemers zich in risicovolle situaties die hiertoe kunnen leiden.

Vaak wordt letsel opgelopen door werken op hoogte, werken met machines of een heftruckongeval. Maar ook uitglijden of struikelen komt voor. Afhankelijk van de ernst van het letsel kan dit zorgen voor zowel blijvende lichamelijke als emotionele schade. Om nog maar te zwijgen over de financiële last.

Heeft u een bedrijfsongeval gehad en wilt u hulp van een advocaat? Bedrijfsongevallen zijn voor ons niets nieuws. ArbeidsletselAdvocaten treedt op voor slachtoffers die hun werkgever aansprakelijk willen stellen voor de financiële schade die zij lijden.]

Gevolgen bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval kan veel leed veroorzaken. Denk aan ernstig letsel of zelfs een bedrijfsongeval met dodelijke afloop. Let op: als u – of uw naaste – binnen 24 uur opgenomen werd in het ziekenhuis, of als de gezondheidsschade (vermoedelijk) blijvend is, is de werkgever verplicht om de arbeidsinspectie in te schakelen.

De arbeidsinspectie onderzoekt of de regels met betrekking tot veiligheid op de werkvloer, de Arbo-regelgeving, nageleefd zijn. Die regelgeving bevat voorschriften die gaan over het gebruik van veiligheidsvoorzieningen als beschermingskappen en noodstoppen. Maar ook persoonlijke bescherming zoals een veiligheidshelm, gehoorbeschermers en voorschriften met betrekking tot werken op hoogte vallen hieronder.

Schadevergoeding bij bedrijfsongeval

Aan de hand van het rapport van de arbeidsinspectie, is vast te stellen in hoeverre de werkgever de voorschriften heeft gevolgd. En daarmee of de werkgever aansprakelijk is voor uw ongeval. Hierdoor is dus ook te zien of het bedrijfsongeval eigen schuld is of niet. Eigen schuld van de werknemer wordt volgens de wet echter bijna niet aangenomen: alleen bij bewezen opzet of bewuste roekeloosheid!

Als blijkt dat uw werkgever aansprakelijk is, kan dit betekenen dat zij verplicht is u een schadevergoeding te betalen. Meestal is het dan de verzekeraar van de werkgever met wie uw schade wordt geregeld.

Vertel ons wat er is gebeurd

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Hulp bij bedrijfsongeval vergoeding

Wij helpen u graag als u uw werkgever aansprakelijk wilt stellen voor de opgelopen lichamelijke en financiële schade. Ook als het gaat om letsel bij uitzendkrachten. Op basis van de informatie over het ongeval gaan onze advocaten voor u aan de slag. Zo kunnen wij u meer informatie geven over de vergoeding die u verdient.

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt u Arbeidsletsel Advocaten altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten