Als u tijdens uw werk gewond raakt, spreken we van een bedrijfsongeval. Dagelijks lopen miljoenen werknemers risico’s die tot arbeidsongevallen kunnen leiden.

Letsel kan vaak voorkomen bij werkzaamheden op hoogte, het gebruik van machines, een heftruckongeval, of zelfs door uitglijden of struikelen. De ernst van het letsel kan zowel blijvende fysieke als emotionele schade veroorzaken, en brengt vaak ook financiële lasten met zich mee.

Heeft u een bedrijfsongeval meegemaakt en wilt u juridische bijstand? Bedrijfsongevallen zijn voor ons bekend terrein. ArbeidsletselAdvocaten staat klaar om slachtoffers te vertegenwoordigen die hun werkgever verantwoordelijk willen houden voor de financiële schade die zij hebben opgelopen.

Gevolgen van een bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval kan aanzienlijk leed veroorzaken, variërend van ernstig letsel tot tragische gevolgen zoals overlijden. Belangrijk: als u of een naaste binnen 24 uur in het ziekenhuis wordt opgenomen, of als de gezondheidsschade vermoedelijk blijvend is, moet de werkgever de arbeidsinspectie inschakelen.

De arbeidsinspectie onderzoekt of de veiligheidsregels op de werkvloer en de Arbo-regelgeving zijn nageleefd. Deze regelgeving omvat voorschriften met betrekking tot veiligheidsvoorzieningen zoals beschermingskappen en noodstoppen, evenals persoonlijke bescherming zoals een veiligheidshelm en gehoorbeschermers, evenals voorschriften voor werken op hoogte.

Schadevergoeding bij bedrijfsongeval

Met het rapport van de arbeidsinspectie kan worden bepaald in hoeverre de werkgever de voorschriften heeft gevolgd en of deze aansprakelijk is voor het ongeval. Het bepaalt ook of er sprake is van eigen schuld van de werknemer, wat volgens de wet bijna niet wordt aangenomen, behalve bij bewezen opzet of bewuste roekeloosheid.

Als de werkgever aansprakelijk wordt geacht, kan dit betekenen dat zij verplicht is een schadevergoeding te betalen. Meestal wordt dit afgehandeld met de verzekeraar van de werkgever.

Dit vertellen klanten over ons:

Bekijk alle reviews

Hulp bij vergoeding na bedrijfsongeval

Wij staan voor u klaar als u uw werkgever verantwoordelijk wilt stellen voor opgelopen fysieke en financiële schade, Dit geldt ook voor uitzendkrachten, zzp-ers, vrijwilligers en stagiaires. Onze advocaten gaan aan de slag op basis van informatie over het ongeval en verstrekken u meer details over de vergoeding waar u recht op heeft.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77