Letselschade door gevaarlijke stoffen

Het werken met gevaarlijke toxische stoffen zoals chloor, metaaldampen, ammonia, zuren, asbest, wasbenzine en terpentine is niet zonder risico en heeft een enorme impact met kans op persoonlijk letsel. Jaarlijks lopen ruim een miljoen werknemers het risico op letsel en/of schade door toxische stoffen. Kenmerkend voor de risico’s van deze stoffen is dat ze niet altijd direct zichtbaar of merkbaar zijn. Schade door blootstelling aan deze gevaarlijke stoffen kan soms pas jaren later tot uiting komen. Ā 

Heeft u letsel opgelopen en wilt u weten óf en hoe u recht heeft op een schadevergoeding gevaarlijke stoffen? ArbeidsletselAdvocaten helpt u verder als u uw werkgever aansprakelijk wilt stellen.

Gezondheidsschade gevaarlijke stoffen

Als werknemer heeft u bepaalde rechten op het gebied van veilig en gezond werken. Zo is een werkgever verplicht om u te informeren over de mogelijke risico’s op uw werk. Verder is uw werkgever verplicht de risico’s te beperken en de kans op gezondheidsschade door toxische stoffen te minimaliseren. Denk aan het geven van persoonlijke hulpmiddelen en veiligheidsmaterialen.

Gezondheidsschade kan bestaan uit aandoeningen aan uw longen of luchtwegen zoals: beroepsastma, stoflongen, tuberculose, luchtwegallergie, mesothelioom en kanker aan de longen, keel of neus. Maar ook aandoeningen van het zenuwstel kunnen een gevolg zijn van het werken met gevaarlijke stoffen.

Vertel ons wat er is gebeurd

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Gevolgen

Denk aan de schildersziekte: ook wel letsel CTE genoemd. CTE is een hersenaandoening die ontstaat door langdurige inademing van agressieve oplosmiddelen. Letsel als CTE wordt veroorzaakt door onder andere dampen van ammoniak, wasbenzine, lak, terpentine- of lijm. Ervaart u klachten die passen bij letsel als CTE, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een schadevergoeding CTE. Maar ook de ziekte van Parkinson en Perifere Neuropathie oftewel aantasting van de zenuwen in handen, armen, voeten en benen kunnen een gevolg zijn. Denk ook aan aandoeningen aan de voortplantingsorganen of aan de huid ontstaan.

Het aansprakelijk stellen van uw werkgever

Treft uw werkgever niet de juiste maatregelen voor een veilige en gezonde werkomgeving? Of heeft u letsel opgelopen door gevaarlijke stoffen? Samen met u kijken we of er recht is op een schadevergoeding gevaarlijke stoffen. Uw werkgever is namelijk verplicht om zijn zorgplicht na te komen. Is het aantoonbaar dat dit niet het geval is? Dan kan uw werkgever aansprakelijk worden gesteld. Op welke schadevergoeding u recht heeft, is afhankelijk van de beroepsziekte die er speelt.

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt uĀ Arbeidsletsel AdvocatenĀ altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten