Letselschade door gevaarlijke stoffen, en nu?

Het werken met gevaarlijke toxische stoffen zoals chloor, metaaldampen, ammonia, zuren, asbest, wasbenzine en terpentine is niet zonder risico en heeft een enorme impact met kans op persoonlijk letsel. Jaarlijks lopen ruim een miljoen werknemers het risico op letsel en/of schade door toxische stoffen. Kenmerkend voor de risico’s van deze stoffen is dat ze niet altijd direct zichtbaar of merkbaar zijn. Schade door blootstelling aan deze gevaarlijke stoffen kan soms pas jaren later tot uiting komen.  

Heeft u letsel opgelopen en wilt u weten óf en hoe u recht heeft op een schadevergoeding gevaarlijke stoffen? ArbeidsletselAdvocaten helpt u verder als u uw werkgever aansprakelijk wilt stellen.

Gezondheidsschade gevaarlijke stoffen

Als werknemer heeft u bepaalde rechten op het gebied van veilig en gezond werken. Zo is een werkgever verplicht om u te informeren over de mogelijke risico’s op uw werk. Verder is uw werkgever verplicht de risico’s te beperken en de kans op gezondheidsschade door toxische stoffen te minimaliseren. Denk aan het geven van persoonlijke hulpmiddelen en veiligheidsmaterialen.

Gezondheidsschade kan bestaan uit aandoeningen aan uw longen of luchtwegen zoals: beroepsastma, stoflongen, tuberculose, luchtwegallergie, mesothelioom en kanker aan de longen, keel of neus. Maar ook aandoeningen van het zenuwstel kunnen een gevolg zijn van het werken met gevaarlijke stoffen.

Dit vertellen klanten over ons:

Bekijk alle reviews

Gevolgen

Denk aan de schildersziekte: ook wel letsel CTE genoemd. CTE is een hersenaandoening die ontstaat door langdurige inademing van agressieve oplosmiddelen. Letsel als CTE wordt veroorzaakt door onder andere dampen van ammoniak, wasbenzine, lak, terpentine- of lijm. Ervaart u klachten die passen bij letsel als CTE, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een schadevergoeding CTE. Maar ook de ziekte van Parkinson en Perifere Neuropathie oftewel aantasting van de zenuwen in handen, armen, voeten en benen kunnen een gevolg zijn. Denk ook aan aandoeningen aan de voortplantingsorganen of aan de huid ontstaan.

Het aansprakelijk stellen van uw werkgever

Treft uw werkgever niet de juiste maatregelen voor een veilige en gezonde werkomgeving? Of heeft u letsel opgelopen door gevaarlijke stoffen? Samen met u kijken we of er recht is op een schadevergoeding gevaarlijke stoffen. Uw werkgever is namelijk verplicht om zijn zorgplicht na te komen. Is het aantoonbaar dat dit niet het geval is? Dan kan uw werkgever aansprakelijk worden gesteld. Op welke schadevergoeding u recht heeft, is afhankelijk van de beroepsziekte die er speelt.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77