Verlies zelfwerkzaamheid door letsel

Soms zijn slachtoffers na een ongeluk ook beperkt in hun zelfwerkzaamheid. Dit gaat om aantasting van het vermogen om in de privésfeer werkzaamheden in, aan of rond de woning te verrichten. Hierbij valt te denken aan reparatiewerkzaamheden in en aan de woning, schilderwerkzaamheden in en aan de woning, en tuinonderhoud.

Er is dan hulp nodig. Soms wordt er een betaalde klusjesman of schilder ingeschakeld om deze werkzaamheden van het slachtoffer over te nemen. Maar soms ook nemen gezinsleden of vrienden de werkzaamheden over. Bij de inschakeling van een professional worden direct kosten gemaakt. Deze financiële schade moet de aansprakelijke verzekeraar vergoeden. Maar ook voor hulp die uw echtgenoot, ouders, kinderen of vrienden bieden, mag een redelijke vergoeding gevorderd worden. Uw naasten hebben hier immers niet om gevraagd. In de letselschadepraktijk wordt deze schade vaak begroot volgens de richtlijn verlies zelfwerkzaamheid van de Letselschade Raad.

Wanneer er discussie met de verzekeraar bestaat over de omvang van de vereiste hulp, kent ArbeidsletselAdvocaten de experts om deze omvang vast te stellen. Wij weten dat ook deze schadepost bij blijvend letsel in de toekomst een grote financiële schadepost op kan leveren.

Gevolgen van verlies zelfwerkzaamheid

Verlies van zelfwerkzaamheid na letsel kan een diepgaande impact hebben op het dagelijks leven. Slachtoffers kunnen niet langer zelfstandig onderhoud uitvoeren, wat leidt tot een afhankelijkheid van externe hulp voor deze taken aan en om het huis.

Kosten voor vervangende hulp

De kosten voor het inschakelen van externe hulp zoals klusjesmannen, schilders of tuinonderhoudspersoneel kunnen snel oplopen, afhankelijk van de frequentie en omvang van de benodigde werkzaamheden.

Dit vertellen klanten over ons:

Bekijk alle reviews

Schadevergoeding voor verlies zelfwerkzaamheid

Slachtoffers kunnen recht hebben op een schadevergoeding voor het verlies van zelfwerkzaamheid. ArbeidsletselAdvocaten helpt u bij het bepalen van de hoogte van deze vergoeding en zorgt dat u de compensatie ontvangt die overeenkomt met de werkelijke kosten en het verlies aan zelfstandigheid.

Advocaat voor verlies zelfwerkzaamheid

Bij vragen of juridische bijstand bij het claimen van schadevergoeding voor verlies van zelfwerkzaamheid kunt u altijd terecht bij ArbeidsletselAdvocaten. Onze gespecialiseerde advocaten staan klaar om u te ondersteunen en uw rechten te beschermen.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77