Een heftruckongeval gehad, en nu?

Jaarlijks krijgen een paar honderd mensen in Nederland te maken met een heftruckongeluk. Tijdens het werk kunt u als bestuurder of als omstander gewond raken. Vaak gebeurt een heftruckongeval op werkplekken zoals een magazijn of loods. Het kan zijn dat een heftruckongeluk in een magazijn wordt veroorzaakt doordat de bestuurder niet voldoende (achter)uitkijkt, de controle verliest of doordat er objecten naar beneden vallen. Ook beknellingen komen veel voor als gevolg van aanrijdingen, verschuivende lading of armen en benen die niet binnenboord zijn gehouden.

De gevolgen van een heftruckongeval

De gevolgen van een ongeval met een heftruck kunnen zowel tijdelijk als permanent zijn. Het kan gaan om een botbreuk, of hersenschudding. Maar het kan ook lijden tot amputaties. Daarnaast kan dit ook emotioneel erg zwaar zijn voor u. De schade is misschien blijvend en het brengt kosten met zich mee. ArbeidsletselAdvocaten helpt u die kosten terug te vragen aan de aansprakelijke partij.

Aansprakelijkheid ongeval heftruck

De werkgever is verplicht al hetgeen redelijkerwijs mogelijk is te doen ter voorkoming van een ongeluk. Heftruckchauffeurs mogen bijvoorbeeld alleen worden ingezet als zij voldoende opgeleid zijn. De heftruck zelf moet goed onderhouden zijn. En de werkplek moet veilig worden ingericht. Dit betekent dat er aparte heftruck- en voetgangerszones zijn en dat er genoeg ruimte is om te manoeuvreren. Ook moet de werkgever zorgen voor geluidsignalen, snelheidsbegrenzing en goede zichtlijnen.

Als dit niet het geval is kan de aansprakelijkheid van het ongeluk bij de werkgever liggen. Wij begrijpen dat dit soms lastige situaties zijn. Onze advocaten weten hoe het zit en helpen u hiermee.

Contact opnemen

Dit vertellen klanten over ons:

Bekijk alle reviews

Schadevergoeding claimen bij heftruckongeval

Wanneer u letselschade hebt opgelopen door een heftruckongeval wilt u deze schade natuurlijk graag vergoed zien. Een schadevergoeding bij letselschade is mogelijk wanneer u als gevolg van uw letsel schade lijdt. Dit kan gaan om materiële schade als gemiste inkomsten, kosten voor medische zorg, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp en hulp voor tuin en onderhoud van uw woning. Maar ook om immateriële schade, zoals aantasting van uw lichaam, pijn en ellende.

Hulp bij ongeval heftruck

ArbeidsletselAdvocaten staat voor u klaar. Met een specialisatie in arbeidsletsel helpen onze advocaten u de opgelopen schade terug te krijgen van de aansprakelijke partij. Wij nemen financiële moeilijkheden uit handen, waardoor u zich kunt focussen op herstel.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77