Een whiplash opgelopen, en nu?

Als u bijvoorbeeld een auto-ongeluk heeft gehad kan dit leiden tot whiplashklachten. Een whiplash ontstaat als uw hoofd een hevige slingerbeweging maakt ten opzichte van uw romp. Dit kan zorgen voor flinke klachten die invloed hebben op uw dagelijks leven.

Verzekeraars doen vaak lastig over het geven van een vergoeding voor een whiplash. Bij ArbeidsletselAdvocaten helpen we uw recht op vergoeding af te dwingen bij de verzekeraar.

Gevolgen whiplash

Een whiplash kan nare gevolgen hebben. Vaak leidt dit tot klachten. Meestal gaat het dan om pijn in de nek en schouders, intense hoofdpijn, duizeligheid, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, vermoeidheid en slecht slapen. Deze klachten kunnen uw dagelijkse bezigheden beïnvloeden. U kunt minder goed functioneren waardoor u uw werk misschien niet meer kunt uitoefenen. Uiteindelijk kan dit financiële schade met zich meebrengen.

Whiplash schadevergoeding

Verzekeraars doen vaak moeilijk over de erkenning van het letsel bij een whiplash en het vergoeden van financiële schade en smartengeld. Whiplashklachten zijn vaak moeilijk te bewijzen, omdat foto’s en scans niks aantonen.

Voor de regeling van uw schade is het belangrijk dat u na het ongeluk meegegaan bent met een ambulance of dat u zo snel mogelijk naar de huisarts of fysiotherapeut gaat. Zij leggen vast wat uw klachten en beperkingen zijn. Hiermee toont u aan dat uw klachten serieus en aanwezig zijn. Op die manier kan er een oorzakelijk verband tussen ongeval en whiplash worden aangetoond. En dat betekent dat u dus recht heeft op een schadevergoeding.

Erkenning verzekeraars

Sommige verzekeraars voeren het beleid dat een whiplash nooit tot langdurige klachten kan leiden. Zij stellen dat de klachten snel overgaan. Daarnaast voeren verzekeraars vaak ‘het lage snelheidsweer’. Daarmee wordt bedoeld dat er geen whiplash kan ontstaan als de botsingssnelheid laag is.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een whiplash ook bij beperkte impact kan ontstaan. Voor hulp om toch erkenning te krijgen van uw verzekeraar kunt u terecht bij onze advocaten.

Dit vertellen klanten over ons:

Bekijk alle reviews

Hulp bij financiële schade

Door een whiplash kan het gebeuren dat u financiële schade oploopt. Het zou natuurlijk heel fijn zijn als die kosten worden vergoed. Daarom helpen wij u met de terugvordering van de kosten van uw whiplash letselschade. Juristen gaan aan de slag de vergoeding juridisch te regelen.

Bent u op zoek naar een whiplash advocaat? Dan bent u bij ArbeidsletselAdvocaten aan het juiste adres!

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 0800 - 220 2200 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00