Letselschade bij kinderen

Uw kind is uw grote trots. Als uw kind letselschade oploopt is dat het ergste wat u kan overkomen. Begrijpelijk. Letsel bij kinderen verdient om meerdere redenen bijzondere aandacht. De impact is groot omdat uw kind misschien in één klap zijn of haar toekomstperspectief in rook ziet opgaan. Maar dat geldt ook voor u als ouder of voor de rest van het gezin. ArbeidsletselAdvocaten is gespecialiseerd in letselschade en staat u bij wanneer er sprake is van letselschade bij uw kind.

Letselschade bij een minderjarig kind heeft altijd grote impact. Soms direct, maar vaak ook later in het leven. Blijvende gevolgen voor het kind worden vaak (helaas) pas duidelijk als hij of zij volwassen is. Naast het groot emotioneel leed, is het heel belangrijk om de financiële kant met zorg te regelen. Soms betekent dit een jarenlang traject, omdat schade in bepaalde gevallen pas definitief geregeld wordt als uw kind volwassen is. Schade die tussentijds ontstaat moet natuurlijk wel tussentijds vergoed worden.   

Letselschade bij kind en aansprakelijkheid

Als een kind schade of letsel ondervindt door toedoen van iemand anders, kan er sprake zijn van aansprakelijkheid. Of dat zo is wordt bepaald volgens civielrechtelijke regels en zo nodig door een rechter in een civiele procedure. Deze civielrechtelijke aansprakelijkheid staat los van het strafrecht. Er hoeft dus geen sprake te zijn van een strafbaar feit bij de tegenpartij om van aansprakelijkheid te kunnen spreken.

Als aansprakelijkheid wordt vastgesteld, start een schaderegelingstraject waarin de hoogte van de schadevergoeding wordt vastgesteld.

Het is goed om u te realiseren dat aansprakelijkheid na letselschade bij kinderen vele vormen aan kan nemen. Onveilige speeltoestellen, onoplettendheid in het verkeer of handelingen van andere kinderen. In dat laatste geval ligt de aansprakelijkheid mogelijk bij de ouders van dat kind.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Schadevergoeding voor kinderen

Wanneer er sprake is van aansprakelijkheid, komt een schadevergoeding in beeld. Zo komen ook kosten die u als ouder maakt voor bijvoorbeeld medische behandelingen van uw kind in aanmerking voor vergoeding. Denkt u erover na om de verzorging geheel zelf te doen? Dan kan ook de bestede tijd gecompenseerd worden. Maar ook eventuele studievertraging en de kosten die dat met zich meebrengt, moeten vergoed worden. Wanneer uw kind door letselschade niet meer de verwachte carrière kan doorlopen, en het bijbehorende inkomen misloopt dat hij of zij zonder het letsel wel zou krijgen, kan uw kind aanspraak maken op vergoeding van dit inkomensverlies. Het begroten van deze schades is een vak apart. Daarvoor is de juiste expertise nodig en staat ArbeidsletselAdvocaten u en uw kind op een deskundige manier bij.   

Wat wij doen is de best denkbare uitkomst te realiseren in een situatie die van zichzelf heel treurig en ontwrichtend is. Daarin staan we u bij en lichten we elke stap toe. Er is tenslotte al meer dan genoeg onzekerheid en u wilt weten waar u aan toe bent.

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77