Shockschade: wat houdt het in?

Als u geconfronteerd wordt met een ongeval van een ander, of de directe gevolgen daarvan, kan dat shockerend zijn. De psychische last die u daardoor ervaart, heet shockschade. Als u door een confrontatie met een ongeval psychische schade oploopt, heeft u mogelijk recht op een vergoeding.

ArbeidsletselAdvocaten weet wat mogelijk is en wij helpen u aan een schadevergoeding voor de opgelopen shockschade.

Wat is shockschade?

Shockschade, ook wel confrontatieschade genoemd, is de psychische schade die u oploopt bij de confrontatie met een ongeval van een ander. Zeker wanneer die ander een naaste is kan die shock groot zijn. Een voorbeeld waarbij sprake is van shockschade is wanneer een ouder ziet gebeuren dat zijn of haar kind wordt aangereden. Deze beelden zijn heftig en kunnen grote psychische gevolgen hebben voor de ouder. Als de veroorzaker van het ongeval verantwoordelijk is, kan ook de ouder een schadevergoeding krijgen voor de shockschade.

Shockschade vereisten

Shockschade: wanneer heb ik hier recht op? Om shockschade vergoed te krijgen, zijn er een aantal juridische vereisten. Ten eerste moet er sprake zijn van waarneming van een ongeval, of de directe gevolgen daarvan. Daarnaast moet deze confrontatie gezorgd hebben voor een emotionele shock en moet er een psychiatrisch erkend ziektebeeld zijn ontstaan vanuit die confrontatie.

Als u meer informatie wilt over of u te maken heeft met shockschade kunt u terecht bij ArbeidsletselAdvocaten.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Affectieschade en shockschade

Affectieschade en shockschade zijn verschillend van elkaar. Shockschade is schade in de vorm van opgelopen psychisch letsel (een geestelijke stoornis) door het zien van een ongeval of de sporen daarvan. Affectieschade daarentegen is schade in de vorm van verdriet door het verliezen van een naaste. Voor beide gevallen is het, onder voorwaarden, mogelijk een schadevergoeding te krijgen.

Wilt u meer weten over of u hier recht op heeft? Onze advocaten hebben kennis over beide vormen van schade en kunnen u precies vertellen wat voor u geldt of niet. Wij helpen u graag!

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77