Shockschade: wat houdt het in?

Als u geconfronteerd wordt met een ongeval van een ander, of de directe gevolgen daarvan, kan dat shockerend zijn. De psychische last die u daardoor ervaart, heet shockschade. Als u door een confrontatie met een ongeval psychische schade oploopt, heeft u mogelijk recht op een vergoeding.

ArbeidsletselAdvocaten weet wat mogelijk is en wij helpen u aan een schadevergoeding voor de opgelopen shockschade.

Wat is shockschade?

Shockschade, ook wel confrontatieschade genoemd, is de psychische schade die u oploopt bij de confrontatie met een ongeval van een ander. Zeker wanneer die ander een naaste is kan die shock groot zijn. Een voorbeeld waarbij sprake is van shockschade is wanneer een ouder ziet gebeuren dat zijn of haar kind wordt aangereden. Deze beelden zijn heftig en kunnen grote psychische gevolgen hebben voor de ouder. Als de veroorzaker van het ongeval verantwoordelijk is, kan ook de ouder een schadevergoeding krijgen voor de shockschade.

Shockschade vereisten

Shockschade: wanneer heb ik hier recht op? Om shockschade vergoed te krijgen, zijn er een aantal juridische vereisten. Ten eerste moet er sprake zijn van waarneming van een ongeval, of de directe gevolgen daarvan. Daarnaast moet deze confrontatie gezorgd hebben voor een emotionele shock en moet er een psychiatrisch erkend ziektebeeld zijn ontstaan vanuit die confrontatie.

Als u meer informatie wilt over of u te maken heeft met shockschade kunt u terecht bij ArbeidsletselAdvocaten.

Vertel ons wat er is gebeurd

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Affectieschade en shockschade

Affectieschade en shockschade zijn verschillend van elkaar. Shockschade is schade in de vorm van opgelopen psychisch letsel (een geestelijke stoornis) door het zien van een ongeval of de sporen daarvan. Affectieschade daarentegen is schade in de vorm van verdriet door het verliezen van een naaste. Voor beide gevallen is het, onder voorwaarden, mogelijk een schadevergoeding te krijgen.

Wilt u meer weten over of u hier recht op heeft? Onze advocaten hebben kennis over beide vormen van schade en kunnen u precies vertellen wat voor u geldt of niet. Wij helpen u graag!

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt u Arbeidsletsel Advocaten altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten