AOV voor ondernemers

Bij een ongeval kan het gebeuren dat u blijvend letsel oploopt. Of u lijdt aan een lichamelijke of psychische aandoening door een andere oorzaak, bijvoorbeeld ziekte of slijtage. Als u door dit letsel of deze aandoening uw werk niet meer kunt uitvoeren heet dit arbeidsongeschiktheid. Maar er is een verschil tussen arbeidsongeschiktheid als u in loondienst bent, of als u als zelfstandig ondernemer werkt.

U kunt als zelfstandige namelijk geen aanspraak maken op uitkeringen op grond van de Ziektewet en de WIA. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw inkomen en zelfs uw verdere leven. Als zelfstandig ondernemer heeft u misschien een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten.

Helaas maken wij regelmatig mee dat wanneer de ondernemer aanspraak maakt op een uitkering, er discussie ontstaat met de verzekeraar. Wij kunnen u helpen. Arbeidsongeschiktheid en verzekering vragen om veel specifieke kennis, die nodig is om ervoor te zorgen dat u de financiële compensatie krijgt waar u recht op hebt.

Bezwaren verzekeraar op AOV

Het kan zijn dat de verzekeraar bezwaren heeft om uw uitkering en/of premievrijstelling te weigeren. Het komt voor dat er discussie ontstaat omdat:

  • uw arbeidsongeschiktheid valt volgens de polisvoorwaarden niet onder de definitie van ziekte;
  • het percentage arbeidsongeschiktheid wordt zo laag vastgesteld dat er slechts een lage of zelfs helemaal geen uitkering overblijft;
  • u heeft zich aan verzwijging schuldig gemaakt; u heeft niet alles gemeld bij het aangaan van de verzekering.

Aanspraak op uitkering

ArbeidsletselAdvocaten heeft alle kennis in huis om te bepalen hoe we zo’n geschil moeten aangaan. Hierbij worden wij bijgestaan door experts uit ons netwerk, zoals medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen. U moet de verzekeraar wel tijdig laten weten dat u het niet eens bent met een beslissing. Ook daar helpen wij u bij.

Houdt ook rekening met het feit dat uw percentage arbeidsongeschiktheid wordt bepaald door een arts en arbeidsdeskundige. Deze personen worden door de verzekeraar benoemd. Dit kan in uw nadeel werken. Ook hier geldt dat wij precies weten welke artsen en arbeidsdeskundigen u goed helpen, zodat u de juiste uitkering krijgt.

Heeft u twijfels over de keuring of het proces? Neem direct contact met ons op.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 0800 - 220 2200 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Hulp bij arbeidsongeschiktheid

ArbeidsletselAdvocaten heeft voor uw situatie de beste advocaat. Arbeidsongeschiktheid vraagt om de juiste expertise, die onze advocaten u kunnen bieden. Wij helpen u dan ook graag. Uw advocaat en ons verder brede netwerk staan u bij waar nodig en kunnen u de juiste ondersteuning bieden.

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een letselschade advocatenkantoor in Tilburg. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Ons team begrijpt dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart van Noord-Brabant. Voor cliënten uit de regio komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw rechtvaardige compensatie te claimen.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten