Pensioenschade

inkomensterugval kan ook leiden tot verlies aan opbouw van pensioen en daarmee op de hoogte van uw pensioen.
Deze schade ontstaat doordat uw werkgever niet langer meer bijdraagt aan de opbouw van uw pensioen en/of doordat u zelf niet langer meer hieraan kunt bijdragen.
Soms kunt u ten gevolge van uw arbeidsongeschiktheid aanspraak maken op premievrije voortzetting van uw pensioenopbouw. Maar ook dan kan sprake zijn van pensioenschade!
Misschien denkt u dan al snel aan open wonden en botbreuken. Maar het is meer dan dat.
Onder letsel verstaan we zowel lichamelijk– als psychisch letsel. Bij onze zaken komen we allerlei vormen van lichamelijk letsel tegen zoals breuken, amputaties, oog- of gehoorbeschadiging, whiplash, dwarslaesie, etc. Maar daarnaast ook psychisch letsel, zoals depressiviteit of posttraumatische stressstoornis (PTSS).
Wanneer dit letsel leidt tot (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid en dus een “aantasting van uw vermogen” om met arbeid uw inkomen te verdienen, spreken we over arbeidsletsel.
In de letselschadepraktijk komt het nogal eens voor dat de pensioenschade bij wijze van schatting wordt benaderd. Dit leidt bijna altijd tot onvolledige schadevergoeding.
Wij van Arbeidsletsel Advocaten vinden echter dat u als slachtoffer een zorgvuldige benadering verdient van uw pensioenschade.
Deze benadering vergt gedegen onderzoek van de pensioenregelingen die op u van toepassing zijn. Ook moet rekening worden gehouden met allerhande snel veranderende wetgeving op dit gebied, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd. Soms raadplegen wij hiervoor een pensioendeskundige. In ieder geval laten wij vervolgens een rekenbureau uw pensioenschade tot achter de komma uitrekenen.
Dus ook juist aan uw pensioenschade besteden wij uitdrukkelijk aandacht. En hiervoor stellen wij graag onze expertise en ons netwerk van pensioendeskundigen en rekenbureaus ter beschikking
Wat onze cliënten over ArbeidsletselAdvocaten zeggen?