Pensioenschade door letsel

Als u letsel oploopt en daardoor niet of minder kunt werken, raakt dat uw verdienvermogen. U raakt een deel van uw inkomsten kwijt en kunt ook niet méér gaan verdienen, door gebrek aan promotie of groei van uw onderneming.

Een ander gevolg is pensioenschade. Als u minder inkomsten heeft, bouwt u ook minder pensioen op, of zelfs helemaal niet meer. Is pensioenschade door letsel ontstaan, waarvoor iemand anders aansprakelijk is? Bij aansprakelijkheid moet pensioenschade geheel worden vergoed.
Het vaststellen van de totale pensioenschade is echter complex en schattingen leveren vaak een te laag bedrag op. Daarom helpt ArbeidsletselAdvocaten u als u te maken heeft met pensioenschade.

Hoe ontstaat pensioenschade?

Schade ontstaat doordat u minder pensioen opbouwt dan u verwacht of nodig heeft voor uw levensonderhoud – na uw pensionering. Bij arbeidsongeschiktheid loopt uw pensioenopbouw soms (premievrij) door. Dat is een geruststelling.

Helaas gebeurt dit op basis van uw inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. Groei is niet langer mogelijk, terwijl dit voor veel werknemers normaliter wel zo is, gedurende hun carrière. In feite is pensioenschade alle pensioenopbouw die u misloopt, direct en indirect, als gevolg van letsel en alle gevolgen daarvan.

Aansprakelijkheid pensioenschade

Bij pensioenschade door arbeidsongeschiktheid, kan er sprake zijn van aansprakelijkheid. Dit is het geval wanneer u bijvoorbeeld een ongeval heeft gehad waarbij een andere partij verantwoordelijk was. Dat kan een arbeidsongeval zijn, waarbij uw werkgever onvoldoende veilige werkomstandigheden geboden heeft. Ook een verkeersongeval waarbij de tegenpartij een verkeersovertreding beging, kan tot aansprakelijkheid leiden.

Bij elke vorm van schade door toedoen van een ander is het belangrijk dat aansprakelijkheid juridisch eerst wordt vastgesteld. Daarna kan er sprake zijn van het claimen van een schadevergoeding. Bepalen van de omvang van pensioenschade vergt gedegen onderzoek van de toepasselijke pensioenregeling en persoonlijke omstandigheden. Soms schakelen we hierbij een pensioendeskundige in, of een rekenbureau. ArbeidsletselAdvocaten kijkt graag met u of er eventueel sprake is van aansprakelijkheid voor uw pensioenschade en helpt u bij het claimen van die schade.

Een advocaat nodig?

Arbeidsrecht en Letselschade zijn twee expertises van onze Advocaten. Wij zijn specialist in het behartigen van belangen van slachtoffers die letsel hebben opgelopen.

Vertel uw verhaal 0800 - 220 2200 (gratis)

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt u Arbeidsletsel Advocaten altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Neem contact op met ArbeidsletselAdvocaten

Wordt u in uw pensioenopbouw geraakt door arbeidsongeschiktheid ten gevolge van een ongeval? Denkt u dat er sprake is van aansprakelijkheid? Of wilt u hier meer over weten? Neem contact op met ons. Wij kijken graag met u naar de situatie en bespreken wat er mogelijk is.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten