Werken op hoogte

Vallen door werken op hoogte is volgens cijfers van de overheid het vaakst voorkomende bedrijfsongeval in Nederland. Werken op hoogte neemt dus de nodige risico’s met zich mee. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u valt als u tijdens uw werk op daken, balkons, of werkbordessen komt. Of als u werkt op een steiger, trap of helling. De gevolgen hiervan kunnen fysiek, emotioneel, maar ook financieel een zware last zijn.

Heeft u te maken gehad met een ongeval door werken op hoogte? Arbeidsletseladvocaten weet alles over het financieel aansprakelijk stellen van de werkgever en helpt u graag.

Veilig werken op hoogte

Het letsel bij ongevallen op hoogte is vaak ernstig. Als de randbeveiliging van een dak niet voldoende is, kan u naar beneden vallen. De schade is dan al snel groot. Om veilig werken op hoogte te bevorderen, moeten er veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Dat is bij een hoogte van meer dan 2,5 meter verplicht. Als er bij een mindere hoogte alsnog risico is, moet dit ook gebeuren.

Verplichtingen werkgever

De werkgever is verantwoordelijk voor de maatregelen bij gevaar op het werk. Zij zijn verplicht om te zorgen voor een veilige steiger, stelling, bordes of werkvloer. En als er valgevaar is, moeten er leuningen of hekken geplaatst zijn. Ook een vangnet kan nodig zijn.

Daarnaast zijn er regels over het gebruik van hulpmiddelen.

Een ladder gebruiken mag alleen onder strikte voorwaarden. En ook een steiger opbouwen, veranderen of afbreken mag enkel gedaan worden door werknemers met een specifieke opleiding. Veilig werken op hoogte betekent – heel simpel – dat het risico op ongevallen zo klein mogelijk moet zijn.

Vertel uw verhaal.

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Cursus veilig werken op hoogte

Om werknemers nog extra bewust te maken van de gevaren, kan een werkgever een cursus veilig werken op hoogte aanbieden. Op deze manier kunnen ze leren hoe het beste te werken op hoogte. Zo wordt de kans op ongelukken nog kleiner.

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt u Arbeidsletsel Advocaten altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten