Werken op hoogte, wat zijn de gevaren

Vallen door werken op hoogte is volgens cijfers van de overheid het vaakst voorkomende bedrijfsongeval in Nederland. Werken op hoogte neemt dus de nodige risico’s met zich mee. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u valt als u tijdens uw werk op daken, balkons, of werkbordessen komt. Of als u werkt op een steiger, trap of helling. De gevolgen hiervan kunnen fysiek, emotioneel, maar ook financieel een zware last zijn.

Heeft u te maken gehad met een ongeval door werken op hoogte? Arbeidsletseladvocaten weet alles over het financieel aansprakelijk stellen van de werkgever en helpt u graag.

Veilig werken op hoogte

Het letsel bij ongevallen op hoogte is vaak ernstig. Als de randbeveiliging van een dak niet voldoende is, kan u naar beneden vallen. De schade is dan al snel groot. Om veilig werken op hoogte te bevorderen, moeten er veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Dat is bij een hoogte van meer dan 2,5 meter verplicht. Als er bij een mindere hoogte alsnog risico is, moet dit ook gebeuren.

Verplichtingen werkgever

De werkgever is verantwoordelijk voor de maatregelen bij gevaar op het werk. Zij zijn verplicht om te zorgen voor een veilige steiger, stelling, bordes of werkvloer. En als er valgevaar is, moeten er leuningen of hekken geplaatst zijn. Ook een vangnet kan nodig zijn.

Daarnaast zijn er regels over het gebruik van hulpmiddelen.

Een ladder gebruiken mag alleen onder strikte voorwaarden. En ook een steiger opbouwen, veranderen of afbreken mag enkel gedaan worden door werknemers met een specifieke opleiding. Veilig werken op hoogte betekent – heel simpel – dat het risico op ongevallen zo klein mogelijk moet zijn.

Dit vertellen klanten over ons:

Bekijk alle reviews

Cursus veilig werken op hoogte

Om werknemers nog extra bewust te maken van de gevaren, kan een werkgever een cursus veilig werken op hoogte aanbieden. Op deze manier kunnen ze leren hoe het beste te werken op hoogte. Zo wordt de kans op ongelukken nog kleiner.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77