Inkomensverlies

Heeft u door een ongeluk en/of letsel te maken met inkomensverlies? Dat gebeurt sneller dan veel mensen denken. Bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid krijgt u in Nederland een beperkte loondoorbetaling of uitkering. U gaat er dus in inkomen op achteruit. Vaak gaat het om tientallen procenten, maar soms zelfs meer. Bijvoorbeeld als u vaak overwerkte en deze uren betaald kreeg, of een onregelmatigheidstoeslag ontving. Als zelfstandige heeft u vaak direct veel inkomensverlies.

Als verloren arbeidsvermogen ontstaan is door een ongeval en/of letsel helpt ArbeidsletselAdvocaten u in deze situaties. Wij kijken met u of er sprake is van aansprakelijkheid en of een schadevergoeding voor gederfde inkomsten mogelijk is.

Verlies arbeidsvermogen door letsel

Inkomensverlies door letsel komt voor wanneer u door een ongeval langdurig of blijvend niet meer (volledig) kunt werken. Behalve inkomen verliest u dan ook (gedeeltelijk) uw werk, oftewel arbeidsvermogen. Dit kan uw verdienvermogen in de toekomst aantasten. Zonder dit verlies zou u misschien nog promotie maken of een mooie opdracht binnenhalen. Uw arbeidsvermogen is dus niet alleen uw huidige verdienvermogen, maar ook uw toekomstige verdienvermogen.

Het bepalen van de precieze schade is een complex proces en vergt veel expertise. Juist omdat de totale schade goed moet worden vastgesteld. Tot en met misgelopen pensioenopbouw aan toe. Bij het vaststellen van een schadevergoeding is het belangrijk al uw gederfde inkomsten mee te nemen, zodat u er niet op achteruitgaat. ArbeidsletselAdvocaten is gespecialiseerd in het maken en onderbouwen van dergelijke berekeningen, zodat u een zo sterk mogelijke zaak heeft.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 0800 - 220 2200 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Schadevergoeding voor gederfde inkomsten

  • Wat zijn gederfde inkomsten?

    Gederfde inkomsten zijn álle inkomsten en vergoedingen die u zou hebben, als er geen arbeidsongeschiktheid en letsel zou zijn. Dat zijn sowieso al uw inkomsten uit arbeid in loondienst en/of een onderneming. Ook pensioenen en overige uitkeringen die daarmee verband houden. Bij aansprakelijkheid is het uitgangspunt dat – in financieel opzicht – de situatie van vóór uw arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk hersteld wordt. Of beter gezegd: herstel van uw inkomenssituatie alsof u niet arbeidsongeschikt zou zijn geraakt.

  • Wanneer krijgt u dit vergoed?

    Als uw verloren arbeidsvermogen is veroorzaakt door iemand anders die daarvoor aansprakelijk is. Het vaststellen hiervan is onderdeel van een schaderegelingstraject dat doorgaans in overleg met de aansprakelijkheidsverzekeraar gebeurt. Bij het bepalen van de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding helpt ArbeidsletselAdvocaten u graag.

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een letselschade advocatenkantoor in Tilburg. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Ons team begrijpt dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart van Noord-Brabant. Voor cliënten uit de regio komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw rechtvaardige compensatie te claimen.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten