Inkomensverlies

Heeft u door een ongeluk en/of letsel te maken met inkomensverlies? Dat gebeurt sneller dan veel mensen denken. Bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid krijgt u in Nederland een beperkte loondoorbetaling of uitkering. U gaat er dus in inkomen op achteruit. Vaak gaat het om tientallen procenten, maar soms zelfs meer. Bijvoorbeeld als u vaak overwerkte en deze uren betaald kreeg, of een onregelmatigheidstoeslag ontving. Als zelfstandige heeft u vaak direct veel inkomensverlies.

Als verloren arbeidsvermogen ontstaan is door een ongeval en/of letsel helpt ArbeidsletselAdvocaten u in deze situaties. Wij kijken met u of er sprake is van aansprakelijkheid en of een schadevergoeding voor gederfde inkomsten mogelijk is.

Verlies arbeidsvermogen door letsel

Inkomensverlies door letsel komt voor wanneer u door een ongeval langdurig of blijvend niet meer (volledig) kunt werken. Behalve inkomen verliest u dan ook (gedeeltelijk) uw werk, oftewel arbeidsvermogen. Dit kan uw verdienvermogen in de toekomst aantasten. Zonder dit verlies zou u misschien nog promotie maken of een mooie opdracht binnenhalen. Uw arbeidsvermogen is dus niet alleen uw huidige verdienvermogen, maar ook uw toekomstige verdienvermogen.

Het bepalen van de precieze schade is een complex proces en vergt veel expertise. Juist omdat de totale schade goed moet worden vastgesteld. Tot en met misgelopen pensioenopbouw aan toe. Bij het vaststellen van een schadevergoeding is het belangrijk al uw gederfde inkomsten mee te nemen, zodat u er niet op achteruitgaat. ArbeidsletselAdvocaten is gespecialiseerd in het maken en onderbouwen van dergelijke berekeningen, zodat u een zo sterk mogelijke zaak heeft.

Vertel uw verhaal.

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Schadevergoeding voor gederfde inkomsten

  • Wat zijn gederfde inkomsten?

    Gederfde inkomsten zijn álle inkomsten en vergoedingen die u zou hebben, als er geen arbeidsongeschiktheid en letsel zou zijn. Dat zijn sowieso al uw inkomsten uit arbeid in loondienst en/of een onderneming. Ook pensioenen en overige uitkeringen die daarmee verband houden. Bij aansprakelijkheid is het uitgangspunt dat – in financieel opzicht – de situatie van vóór uw arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk hersteld wordt. Of beter gezegd: herstel van uw inkomenssituatie alsof u niet arbeidsongeschikt zou zijn geraakt.

  • Wanneer krijgt u dit vergoed?

    Als uw verloren arbeidsvermogen is veroorzaakt door iemand anders die daarvoor aansprakelijk is. Het vaststellen hiervan is onderdeel van een schaderegelingstraject dat doorgaans in overleg met de aansprakelijkheidsverzekeraar gebeurt. Bij het bepalen van de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding helpt ArbeidsletselAdvocaten u graag.

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt u Arbeidsletsel Advocaten altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten