Werken met machines, wat zijn de risico’s

Werken met machines brengt risico’s met zich. ArbeidsletselAdvocaten krijgt regelmatig meldingen van bedrijfsongevallen waarbij het werk met een machine de oorzaak is. Het letsel wordt bijvoorbeeld opgelopen door de bewegende delen van een machine. Het kan hierbij gaan om boormachines, zaagmachines of snijmachines. Maar ook machines om mee te schaven, frezen reinigen of andere productiemachines aan de lopende band.

Als u een ongeval hebt gehad door het werken met machines, kunt u bij ArbeidsletselAdvocaten terecht. Onze advocaten helpen u de werkgever aansprakelijk te stellen.

Eventuele gevolgen werken met machines

De gevolgen van een ongeval met een machine kunnen groot zijn. Vaak is het letsel dat u oploopt blijvend. Met name amputaties zijn een veel voorkomend letsel. Dit kan grote gevolgen hebben, zowel fysiek en emotioneel als ook financieel.

Het verliezen van een lichaamsdeel kan ervoor zorgen dat niet al het werk dat u deed nog mogelijk is. Onze advocaten nemen graag uw financiële zorgen uit handen. Wij helpen u met een schadeclaim richting uw werkgever.

Schadevergoeding bij letsel

Als u in tijdens het uitoefenen van uw werk letsel oploopt door het werken met een machine is de werkgever al snel aansprakelijk. Deze aansprakelijkheid kan betekenen dat hij verplicht is een schadevergoeding voor het opgelopen letsel aan u te betalen. Wilt u precies weten waar u recht op hebt? ArbeidsletselAdvocaten helpt u daarmee.

Dit vertellen klanten over ons:

Bekijk alle reviews

Voorschriften veiligheid

Vanuit de overheid geldt een groot aantal voorschriften die gaan over het werken met machines. Werknemers moeten veilig kunnen werken. De voorschriften gaan onder andere over machinebeveiliging. Fysieke afscherming is bijvoorbeeld erg belangrijk, maar soms is dit niet aanwezig, of in onvoldoende mate. Ook keuring en onderhoud van machines, voldoende informatiestrekking en opleiding van de werknemers en de inrichting van de werkplaats moeten op orde zijn.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77