Re-integratie en ontslag

Bent u door letsel arbeidsongeschikt geraakt of is er sprake van een beroepsziekte? Na (gedeeltelijk) herstel wilt u graag weer aan het werk. Dat noemen we re-integreren. U wilt uw leven terug en weer zinvolle invulling geven aan de dag. Een mooi moment om naar uit te kijken. In sommige gevallen loopt dit in de praktijk niet altijd even soepel. Misschien wil uw werkgever u ontslaan of werk hij/zij niet mee aan uw re-integratie.

ArbeidsletselAdvocaten is deskundige op het gebied van het ingewikkelde re-integratierecht. Een succesvolle re-integratie is erg belangrijk voor de rest van uw leven. Wij helpen u waar nodig op het gebied van re-integratie en ontslag.

Re-integreren bij uw werkgever

In de praktijk blijkt dat niet alle werkgevers evengoed meewerken aan het re-integratieproces. Arbeidsconflicten of ontslag kunnen het gevolg zijn. Juist daarom is het cruciaal dat uw re-integratie op een zorgvuldige wijze wordt begeleid.

Gaat u re-integreren bij uw huidige werkgever? Dan zal de arbodienst hierin een actieve moeten rol spelen. Zowel een bedrijfsarts als een arbeidsdeskundige of re-integratiedeskundige kunnen hierbij helpen. Uiteraard helpt ArbeidsletselAdvocaten u bij de begeleiding.

Re-integreren na letsel: Wet verbetering Poortwachter

Daarnaast is de Wet verbetering Poortwachter (WVP) in het leven geroepen om het re-integreren te bevorderen. De WVP verplicht u als werknemer en uw werkgever zich beide volledig in te zetten tijdens het re-integratieproces. Op die manier kunt u zo snel mogelijk weer op een passend niveau aan het werk.

In de eerste twee jaar van uw ziekteproces, moeten u en uw werkgever nauw samenwerken. Re-integratie kan zowel bij uw huidige werkgever plaatsvinden of op een andere (nieuwe) plek.

Vertel uw verhaal.

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Problemen met uw werkgever tijdens het re-integreren?

In de praktijk blijkt dat een werkgever zich niet altijd volledig inzet tijdens een re-integratie, omdat:

  • uw werkgever geen aangepast werk wil creĆ«ren;
  • hij/zij vindt dat de re-integratie te duur of te lastig is;
  • er angst is voor het opnieuw uitvallen door ziekte;
  • ze bang is om opnieuw voor langere periode ziektegeld te moeten betalen.

Soms vult uw werkgever uw inkomen onterecht niet verder aan dan tot 70%. Of betaalt hij bepaalde toeslagen niet door. Is dit bij u het geval? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval of bedrijfsziekte

Het kan zijn dat uw werkgever aansprakelijk is voor het ontstaan van uw bedrijfsziekte of het bedrijfsongeval. U heeft dan waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Dit maakt het re-integreren niet gemakkelijker, maar geeft u misschien wel een steuntje in de rug.

Ontslag na letselschade: is dit toegestaan?

Binnen de eerste twee jaar mag uw werkgever u niet zomaar ontslaan bij ziekte. Na twee jaar loondoorbetaling is uw werkgever niet langer verplicht om uw contract te verlengen (als deze afloopt). Ook mag hij u ontslaan. Toch kan – ook na twee jaar – een schadevergoeding mogelijk zijn, als blijkt dat uw letsel of uw ziekteklachten ervoor zorgen dat uw contract niet wordt verlengd.

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt uĀ Arbeidsletsel AdvocatenĀ altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten