Schadevergoeding bij letselschade

Wanneer u letselschade hebt opgelopen wilt u deze schade natuurlijk graag vergoed zien. Een schadevergoeding bij letselschade is mogelijk wanneer u als gevolg van uw letsel schade lijdt. Dit kan gaan om materiële schade als gemiste inkomsten, kosten voor medische zorg, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp en hulp voor tuin en onderhoud van uw woning. Maar ook om immateriële schade, zoals aantasting van uw lichaam, pijn en ellende.

ArbeidsletselAdvocaten weet wanneer u recht hebt op schadevergoeding. Letsel en de schade en kosten die dit oplevert kan zorgen voor veel verdriet, boosheid en stress. Onze advocaten staan u dan ook graag bij om deze kosten te verhalen op de aansprakelijke partij.

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding?

Schadevergoeding vorderen kan wanneer u slachtoffer bent van letsel waarvoor een ander aansprakelijk is, bijvoorbeeld uw werkgever of een automobilist. Wanneer een ander aansprakelijk is voor het opgelopen letsel, moet diegene alle schade en kosten vergoeden. Meestal zal de verzekeraar van de aansprakelijke partij deze schade dekken.

Om te bepalen of een andere partij aansprakelijk is en u recht hebt op schadevergoeding, is de juiste kennis nodig. Zoals van arbeidsomstandighedenwetgeving, verkeersregelgeving, protocollen bij medische behandelingen, etc. Om de aansprakelijkheid vast te stellen, komt er vaak meer bij kijken dan een slachtoffer denkt. ArbeidsletselAdvocaten weet precies hoe het aansprakelijkheidsrecht werkt. En helpt u dan ook graag alle schade vergoed te krijgen.

Letselschade claim indienen

Wanneer de veroorzaker van uw letsel (bijvoorbeeld werkgever, automobilist of arts) aansprakelijk blijkt, kunt u de letselschade claimen. Hiervoor is het belangrijk om te weten om hoeveel schade het gaat. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Wij nemen uw zorgen uit handen doordat we deze berekeningen voor u doen en de schadevergoeding claimen.

Met de kennis en het netwerk van ArbeidsletselAdvocaten kan er exact uitgerekend worden om hoeveel schade en kosten het gaat. Waarna onze advocaten een letselschade claim indienen bij de aansprakelijke partij. Zo krijgt u de schadevergoeding waar u recht op hebt.

Vertel uw verhaal.

Bel bel 0800 - 220 2200 (gratis) of vul onderstaand formulier in:

"*" geeft vereiste velden aan

Verschil tussen schadevergoeding en smartengeld

Smartengeld is een vorm van schadevergoeding. Bij smartengeld krijgt u de immateriële schade die u opgelopen hebt vergoed. Dit gaat bijvoorbeeld om de lichamelijke pijn door het letsel en de psychische impact van het letsel.

Schadevergoeding is een breder begrip. Ook materiële kosten, zoals reiskosten, ziekenhuiskosten en bijvoorbeeld kapotte kleding of gemiste inkomsten kunnen vergoed worden. Dit valt dan niet onder smartengeld, maar u kunt hiervoor wel een schadevergoeding krijgen.

Altijd bij u in de buurt

Met bezoekadressen verspreid over het hele land, vindt u Arbeidsletsel Advocaten altijd bij u in de buurt. Bent u niet in staat om bij ons langs te komen, dan kunnen we, indien u dit wenst, zelfs bij u aan huis komen voor een afspraak. Klik op onderstaande bezoekadressen voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Direct GRATIS advies of een SECOND OPINION?

Vertel uw verhaal Bel 0800 - 220 22 00 (gratis)

Resultaat

Wij zijn zeer tevreden over de manier waarop Arbeidsletsel Advocaten onze zaak heeft afgehandeld. Niet alleen dat vlot de juiste dingen werden gedaan maar ook omdat de informatie die wij gaande het proces kregen prima in orde was. Mijn man en ik willen jullie kantoor graag een 9 geven!

Meer resultaten