Schadevergoeding bij letselschade

Wanneer u letselschade hebt opgelopen wilt u deze schade natuurlijk graag vergoed zien. Een schadevergoeding bij letselschade is mogelijk wanneer u als gevolg van uw letsel schade lijdt. Dit kan gaan om materiële schade als gemiste inkomsten, kosten voor medische zorg, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp en hulp voor tuin en onderhoud van uw woning. Maar ook om immateriële schade, zoals aantasting van uw lichaam, pijn en ellende.

ArbeidsletselAdvocaten weet wanneer u recht hebt op schadevergoeding. Letsel en de schade en kosten die dit oplevert kan zorgen voor veel verdriet, boosheid en stress. Onze advocaten staan u dan ook graag bij om deze kosten te verhalen op de aansprakelijke partij.

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding?

Schadevergoeding vorderen kan wanneer u slachtoffer bent van letsel waarvoor een ander aansprakelijk is, bijvoorbeeld uw werkgever of een automobilist. Wanneer een ander aansprakelijk is voor het opgelopen letsel, moet diegene alle schade en kosten vergoeden. Meestal zal de verzekeraar van de aansprakelijke partij deze schade dekken.

Om te bepalen of een andere partij aansprakelijk is en u recht hebt op schadevergoeding, is de juiste kennis nodig. Zoals van arbeidsomstandighedenwetgeving, verkeersregelgeving, protocollen bij medische behandelingen, etc. Om de aansprakelijkheid vast te stellen, komt er vaak meer bij kijken dan een slachtoffer denkt. ArbeidsletselAdvocaten weet precies hoe het aansprakelijkheidsrecht werkt. En helpt u dan ook graag alle schade vergoed te krijgen.

Letselschade claim indienen

Wanneer de veroorzaker van uw letsel (bijvoorbeeld werkgever, automobilist of arts) aansprakelijk blijkt, kunt u de letselschade claimen. Hiervoor is het belangrijk om te weten om hoeveel schade het gaat. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Wij nemen uw zorgen uit handen doordat we deze berekeningen voor u doen en de schadevergoeding claimen.

Met de kennis en het netwerk van ArbeidsletselAdvocaten kan er exact uitgerekend worden om hoeveel schade en kosten het gaat. Waarna onze advocaten een letselschade claim indienen bij de aansprakelijke partij. Zo krijgt u de schadevergoeding waar u recht op hebt.

Wij staan voor u klaar

Als letselschade advocaten begrijpen wij de impact op uw leven en helpen wij graag uw schade te claimen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 013-463 37 77 of stuur ons een bericht:

"*" geeft vereiste velden aan

Verschil tussen schadevergoeding en smartengeld

Smartengeld is een vorm van schadevergoeding. Bij smartengeld krijgt u de immateriële schade die u opgelopen hebt vergoed. Dit gaat bijvoorbeeld om de lichamelijke pijn door het letsel en de psychische impact van het letsel.

Schadevergoeding is een breder begrip. Ook materiële kosten, zoals reiskosten, ziekenhuiskosten en bijvoorbeeld kapotte kleding of gemiste inkomsten kunnen vergoed worden. Dit valt dan niet onder smartengeld, maar u kunt hiervoor wel een schadevergoeding krijgen.

Over ArbeidsletselAdvocaten

Wij zijn een team van letselschade advocaten in het hart van Noord-Brabant. Onze ervaren specialisten staan slachtoffers bij. Onze advocaten begrijpen dat naast fysieke schade, een ongeval ook emotionele en financiële impact heeft. Wij bieden daarom persoonlijke en professionele ondersteuning, recht uit het hart. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Maar voor alle slachtoffers uit Noord-Brabant komen we ook graag bij u thuis. Met ons aan uw zijde krijgt u de hulp die u nodig heeft om uw letselschade rechtvaardig te laten vergoeden.

Meer over ons

Als letselschade advocaten staan wij voor u klaar

Direct gratis advies of een second opinion

Vertel uw verhaal Bel 013-463 37 77