Vanavond om 22.00u op Nederland 2: ArbeidsletselAdvocaten in Nieuwsuur!

Vanavond om 22.00u op Nederland 2: ArbeidsletselAdvocaten in Nieuwsuur!

Jaarlijks vinden binnen de vleessector vele bedrijfsongevallen plaats. Onlangs heeft de arbeidsinspectie een onderzoek afgerond naar de arbeidsomstandigheden binnen deze sector. Het TV-programma Nieuwsuur heeft inzage gekregen in de rapportage van dit onderzoek en wijdt hier vanavond een deel van haar uitzending aan. De bevindingen zijn schijnbaar schrikbarend.

Onderdeel van de uitzending vormt een zaak die wij voor één van onze cliënten hebben behartigd. Een Griekse uitzendkracht, net een paar weken in Nederland werkzaam, verloor tijdens werkzaamheden in een slachterij zijn rechteroog. Bij het uitbenen van varkenskoppen schoot hij uit en kwam met het mes in zijn oog terecht. De oorzaak was volgens de arbeidsinspectie een verkeerde werkinstructie en onvoldoende toezicht op de werkzaamheden. De uitzendwerkgever wilde cliënt met EUR 11.000,- afkopen. Arbeidsletsel Advocaten heeft ervoor gezorgd dat cliënt met EUR 150.000,- wel op een fatsoenlijke wijze is gecompenseerd voor zijn letselschade.

Kijk vanavond op Nederland 2 om 22.00 uur naar Nieuwsuur voor een interview met één van onze advocaten en het slachtoffer.